Werk in de breedste zin wordt besproken, maar onbekende verhalen en ongeziene beroepen staan centraal. Paralympisch zeiler en diversity officer Rolf Schrama vertelt over het verbeteren van arbeidsbeperkingen op de Zuidas, historicus Wim Manuhutu over Molukkers in Nederland en onderzoeker Winnie-Chelsea Young over de keuzes en betekenisgeving van Zwarte vrouwen over hun haar op de werkvloer en Afrotiek Black Beauty, de eerste Black hair & beautysalon. Met historicus en oprichter instagramaccount Zeikschrift Madeleijn van den Nieuwenhuizen (via zoom) over vrouwen en handelingsonbekwaamheid en Chanel Matil Lodik, antiracisme-onderwijzer en bekend van het account Marketingvrouw over diversiteit op de arbeidsmarkt anno 2021.
Ook horen we programmamaker Liesbeth Staats over parttime werkende vrouwen en schrijver Angelo Schenkers over zijn Amsterdamse-Surinaamse-Friese familiegeschiedenis. Vakbondsman Ron Meyer vertelt over zijn boek De Onmisbaren: de arbeidersklasse van Limburg, en schrijver Eva Vriend over gezinsverzorgsters, het vergeten beroep van honderdduizenden Nederlandse vrouwen. FNV'er Kitty Jong spreekt over seksuele intimidatie en #Metoo op de werkvloer. Schrijver Dan Afrifa en kunstenaar Richard Kofi maken speciaal voor het festival nieuw werk.
Muziek is er van Port of Call, Katía Truijen, The Bucket Boyz en DJ Avalon. Er worden films van Farideh Fardjam getoond en het Fort van Sjakoo verkoopt boeken. João & Dora van Museum het Schip organiseren een kinderworkshop én er is een expositie van NEMO Science Museum. La Chica Food maakt heerlijke empanadas. Als je het gebouw wilt leren kennen zijn er rondleidingen door het archief.
Wij zijn verplicht om om een coronatoegangsbewijs te vragen. Iedereen is welkom met een vaccinatie- of testbewijs; dat mag ook een geel vaccinatieboekje zijn. Zie voor meer informatie de website van de Rijksoverheid. Als het gebouw het maximale aantal bezoekers heeft bereikt dan kan het zijn dat je moet wachten tot andere bezoekers naar buiten gaan.