14:00 — 15:30

AFGELAST Voedsel uit de hemel, chocolade in oorlogstijd

Locatie

Schansend 7, 1509 AW Zaandam
website, facebook

Op de kaart

Pauline Gingnagel, mede-eigenaar van het CacaoLab en cacao expert bij uitstek, neemt je mee in de geschiedenis van chocolade tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waarom zat er chocolade in de voedselpakketten? Uit welke bestanddelen bestond chocolade en hoe gingen Zaanse cacaobedrijven om met schaarse grondstoffen? Speciaal tijdens de Cacaomaand in het Zaans Museum en proeven mag bij deze lezing! De lezing sluit aan bij de tentoonstelling 'De Zaanstreek in oorlogstijd' in het Zaans Museum.

Pauline Gingnagel, mede-eigenaar van het CacaoLab en cacao expert bij uitstek, neemt je mee in de geschiedenis van chocolade tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waarom zat er chocolade in de voedselpakketten? Uit welke bestanddelen bestond chocolade en hoe gingen Zaanse cacaobedrijven om met schaarse grondstoffen? Speciaal tijdens de Cacaomaand in het Zaans Museum en proeven mag bij deze lezing! De lezing sluit aan bij de tentoonstelling 'De Zaanstreek in oorlogstijd' in het Zaans Museum.

Praktische info

Datum: zondag 11 oktober is geannuleerd 
Locatie: Zaans Museum, Schansend 7, Zaandam
Kosten: Entree Zaans Museum (Museumkaart geldig) €5,- per lezing 

Reserveren: via zaansmuseum.nl/lezingen 

Vanwege de situatie rondom corona kan deze lezing helaas niet doorgaan. De lezing wordt verplaatst naar een nog te bepalen datum.

Praktische informatie

Datum: 10 - okt 2020
Tijdstip: 14:00 — 15:30
Locatie: Schansend 7, 1509 AW Zaandam

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?