12:30 — 16:00

Rondleiding: Rond de keukentafel

Locatie

Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem
website, facebook

Op de kaart

Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober praten we onder leiding van conservator Tim Smeets over hoe de veelzijdige Nederlandse eetgewoontes gevormd zijn door invloeden vanuit Oost en West. In dit programma wordt het publiek uitgenodigd mee te praten. Rondleidingen en lezingen worden afgewisseld door muzikale optredens uit Oost/West.

De keuken is een belangrijke ontmoetingsplek in ons huis, voor mensen maar ook voor culturen. Ontdek hoe de Nederlandse keuken beïnvloed is door andere culturen en welke ontmoetingen daaruit zijn ontstaan. En hoe zijn eten en een gevoel van thuis voelen met elkaar verbonden? Van de Indische keuken naar de aardappel uit Zuid-Amerika; hoe de Nederlandse eetgewoontes vorm kregen, hoor je hier. Op diverse locaties in het museum leer je meer over hoe er vroeger thuis werd gekookt en hoe wij tegenwoordig met eten omgaan. In het museumpark kun je een aantal locaties bezoeken die aansluiten op dit thema.

Praktische info

Data: 3 en 4 oktober, om 12.30 uur en 14.30 uur starten bij de Kennismakerij in het museum.
Locatie: Hoeferlaan 4, Arnhem
Kijk voor meer info op: openluchtmuseum.nl




Praktische informatie

Datum: 3 - 4 okt 2020
Tijdstip: 12:30 — 16:00
Locatie: Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?