11:00 — 12:15

Rondleiding: alles over cacao en chocolade

Locatie

Nieuwstraat 8, 1671 BD Medemblik
website, facebook

Op de kaart

In 1824 ontdekte Casparus van Houten (of zijn zoon of één van zijn assistenten; de geschiedenis ervan is niet helemaal duidelijk) hoe je cacaobonen via de hydraulische cacaobonenpers kan scheiden in cacaoboter en cacaobrokken. Dat is de basis die nodig is om chocolade te maken zoals wij chocolade nu kennen.

Voor Van Houtens uitvinding was chocolade altijd een vettige warme drank, nu had van Houten de techniek en het octrooi om echte chocolade te maken! Wat hij er mee deed is misschien wel een van de grootste strategische blunders ooit door een bedrijf gemaakt….

Theo Spil, medeoprichter van het bakkerijmuseum, neemt u mee in de wereld van cacao en chocolade. Tijdens een rondleiding door het museum vertelt hij alles over de geschiedenis hiervan en de objecten in het museum.

Goed om te weten

  • De rondleiding is geschikt voor iedereen van 16 jaar en ouder
  • Je kunt de rondleiding ook op 8 en 12 oktober volgen
  • Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers per rondleiding

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur (maandag gesloten)

Praktische informatie

Datum: 1 - okt 2023
Tijdstip: 11:00 — 12:15
Locatie: Nieuwstraat 8, 1671 BD Medemblik
Kosten: € 2,50 plus museumentree
Tickets: tickets.deoudebakkerij.nl/evenementen/#/tickets/workshop
Meer info: deoudebakkerij.nl/activiteiten/rondleiding-alles-over-cacao-en-chocolade
Contact: info@deoudebakkerij.nl

De leukste geschiedenistips

De mooiste artikelen, winacties, uittips en meer over geschiedenis in je mailbox ontvangen?