Dit evenement is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis in het kader van het thema “Echt Nep”. Ons eten is steeds nepper. Gedreven door innovaties uit de voedingsmiddelentechnologie, gemak en houdbaarheid. We bewegen weg van echte groente van het land, van écht natuurlijk eten. En zoeken ons gemak in houdbare pakjes en zakjes. Echt nep eten is overal te vinden, van chips tot worst en vegan Kipstuckjes. Voor liefhebbers van de Keuringsdienst van Waarde, die een alternatief zoeken…
.. zoals Tofu.
Voor de één een smaakloze witte spons waar ze liever ver weg van blijven en voor de ander een prachtig canvas om de mooiste smaken op te schilderen. We nemen u mee op een reis door de wereld van tofu. We gaan proeven en experimenteren, terwijl we vragen over gezondheid en duurzaamheid beantwoorden. Cas kookt voor u drie heerlijke gerechten met tofu en geeft concrete tips om er zelf mee aan de slag te gaan. Zodat u zelf heerlijke maaltijden kunt maken, met groente in de hoofdrol.
Het Smaaklab is een unieke samenwerking tussen creatieve hotspot De Garage, Groente-Traiteur Fenkel en Stef Goedhart.